Społeczeństwo oryginalnych ludzi, trzymających się razem.

Mrok staje się popularny... my jednak zawsze go odczuwaliśmy.

#16 2011-01-23 19:37:39

Apogee

Szalony Kapelusznik

Punktów :   

Re: Czy wierzycie w duchy?

Mnie też historie o latających łyżkach, czy otwierających się bez niczyjej pomocy szafkach.
Teraz bardziej boję się tego, że np. jakiś duch czy zjawa stanie mi nad łóżkiem i będzie się mi przyglądać, albo mnie zamorduje. (jak w horrorach). Najlepsze w tym jest to, że ja sama zdaję sobie sprawę z tego, że to jakiś głupi wymysł, w końcu bohaterowie horrorów nie istnieją, ale to dzieje się podświadomie. Może kiedyś się z tym bardziej oswoję, ale póki co boję się.

Koszmar dzieciństwa.. i będzie jeszcze gorzej.
Pewnego dnia obudzisz się i wszystko minie.

#17 2011-02-17 20:58:52

somberbloodyday

Nowonarodzony

5240840
Punktów :   

Racja, dobrze dodać szczyptę szaleństwa do nudnego życia.

Tabliczka Ouija. Moja mama tego próbowała i mi opowiadała, (i to kilka dni temu, szłam do koleżanki) bo bała się, ze tego spróbuje. Zabroniła mi nawet o tym myśleć.

Usiadły w kołeczku, powiedziały jakiś wierszyk, potem zadały pytanie: Czy jest tu jakiś duch?
Coś odpowiedziało: Tak.
Wystraszyły się, ale nie przerwały. Zapytały się, czy jest kimś bliskim, osób tu obecnych. Niestety zapomniała, że jeden z ich przyjaciół, 16- latek o imieniu Jacek, zmarł dwa lata temu. Wtedy duch odpowiedział, że go znają, bo jest ich dobrym przyjacielem. Dziewczyny nie wiedziały o kogo chodzi. Po pewnym czasie, pełnym nerwowej ciszy, moja mama zapytała, czy ma na imię Jacek.

To był Jacek. Okno się otworzyło, a świeca spadła z parapetu. Słoma się zapaliła (co za idiota stawia świeczkę w stodole?), dziewczynki uciekły. Stodoła spłonęła. Moja mama i jej koleżanki oglądały jak pożar rozszerza się i wiatr przenosi go na domu babci.

Po tym wypadku mama boi się ognia. Ja niestety nie wdałam się w nią i eksperymentuję trzymając rękę nad płomieniem. Świeczki są w każdym kącie mojego pokoju.

I pomyśleć, że jeden głupi wybryk rujnuje całe życie...

I said, hey, girl with one eye
Get your filthy fingers out of my pie
I said, hey, girl with one eye
I'll cut your little heart out cause you made me cry

#18 2011-02-22 20:17:24

Apogee

Szalony Kapelusznik

Punktów :   

Ciekawa historia muszę przyznać.
Dosyć intrygująca. Być może to tylko splot nieszczęśliwych przypadków, ale zawsze ktoś może powiedzieć, że to coś więcej.

Koszmar dzieciństwa.. i będzie jeszcze gorzej.
Pewnego dnia obudzisz się i wszystko minie.

#19 2011-02-22 20:27:20

Hekate

Spragniona bestia

Punktów :   

Zaciekawiła mnie ta historia...
Osobiście mnie nigdy nie przytrafiło się nic, co miałoby jakiś związek z duchami. Ale może ktoś jeszcze podzieli się tutaj swoimi doświadczeniami?

Myśmy z tej samej materii,
Co mary senne, i krótkie to życie
Kończy się snem.

Stopka forum

RSS