Mrok staje się popularny... my jednak zawsze go odczuwaliśmy.
Osobiście mój ulubiony (razem ze zmilitaryzowanym cyberem) podgatunek gotyku.
Nie będę robić tutaj jakichś wywodów na mój temat, jednak ja nigdy nie byłam pomiędzy. Raz ubieram się ekstremalnie chłopięco a raz ekstremalnie dziewczęco. Styl ten mnie zauroczył, niektóre ciuchy są tak piękne, że nie mogłabym ich nawet włożyć, bo bałabym się, że zniszczę. ;P
Od jakiegoś czasu poluję na lolicie butki.
Coś w ten deseń: 

Uwielbiam.
Buciki cudne, sama szukam czegoś w tym stylu, tylko że bez obcasa, ewentualnie z niziutkim. Chociaż platformy też coś w sobie mają...
Najfajniejsze są sukieneczki - te rozkloszowane cudeńka... Żal, że ciężko u nas dostać, a jeżeli już to za jaką cenę...
"Kocham cię", wyszeptał. Jej serce waliło jak szalone gdy wrzucał je do słoika z formaliną.
Paint the man, cut the lines. Paint the man, cut the lines...
Cena stanowi największy problem. ;(
A szkoda, bo akurat dzisiaj wpadła mi w oko ta sukienka:
http://www.beserkclothing.com/dark-alic … -1919.html
Ostatnio edytowany przez Apogee (2011-01-01 23:06:02)
Oj tak, śliczne to to. :o
Tak się rozglądałam ostatnio i jakoś strasznie mało rzeczy w tych klimatach jest u nas do dostania. Na ebayu jest dużo więcej tego niż na allegro, już nawet nie patrząc na mniejsze sklepy internetowe. Ceny zazwyczaj wyższe niż by to u nas wyniosło- przy ich zarobkach mogą sobie pozwolić - ale nie zawsze. Nawet jeżeli nie, to za przesyłkę koszmarnie dużo idzie.
Ale to wszyscy wiedzą. Nie ma co, trzeba rozprzestrzeniać gotyk i torować drogę dla przyszłych pokoleń Im więcej będzie chętnych, tym więcej będzie rzeczy.
"Kocham cię", wyszeptał. Jej serce waliło jak szalone gdy wrzucał je do słoika z formaliną.
GL jest tym stylem, na który najbardziej ze wszystkich uwielbiam sobie patrzeć ;D Bo niestety sama na lolitkę się nie nadaję.
Apogee, ta sukienka jest prześliczna *-*
Taaa, Margot, wygląda na to, że mamy misję - propagować gotyk wszem i wobec
Irytujące. To jest to, mieszkać w Polsce.
Pojechałam kiedyś do Stanów, do mojej kuzynki- wyjdziesz na ulicę, co trzeci sklep jest z modą alternatywną. A ceny? Ceny takie jak na bazarach. Tyle rzeczy sobie wtedy zakupiłam
No cóż. Wyrosłam.
Glany zakupiłam tam sobie, naprawdę fajne, za, uwaga, 150 zł (przeliczając na Polskie oczywiście...).
Ach, oczarowana tamtym miejscem. Szkoda, że byłam tam tylko tydzień... T_T
Gothic Lolita, hm...trochę nie mój styl. Za bardzo słodkie, niewinne to, mówiąc o takiej prawdziwej lolicie. Moim marzeniem jest wyjechać do Japonii i spotkać takie prawdziwe Lolitki
Bo u nas to jest fajnie, jak się Metala na ulicy spotka T_T
Metali jest sporo. Wiele moich dawnych koleżanek, które znalazłam na fejsie, jeździ po koncertach albo przynajmniej nosi glany. Są to ludzie z małych miasteczek, więc dochodzi tu jeszcze ta bariera wstydu - w takim miejscu wszyscy się znają i tym bardziej nie tolerują wszelkich przejawów osobowości. W miastach na pewno jest lepiej.
Wygląda na to, że trzeba znaleźć sobie bogatego wuja w stanach
Bardziej w temacie:
A co myślicie o ouji?
Hah, ja sama jestem nie z małego miasteczka, tylko ze wsi. Ale oficjalnie nie przyznaję się do tej dziury. ;/
Jakoś wstydu nie mam, po prostu fuck the system i już. Na szczęście znajdzie się jakichś 10 metali, więc nie jest źle.
Znalazłam tutaj jakieś lolicie butki, ale to nie to samo. ;(
http://www.gothicdream.eu/index.php?mai … cts_id=133
W sumie całkiem słodkie. Chociaż zdecydowanie ładniejsze byłyby czarne... :o bez koronki.
Na ebayu trochę tego jest... Ale za skomplikowane zamawianie no i przesyłka...
Czarne by pasowały zdecydowanie, tak mi się wydaje. Najlepsze gładkie, ewentualnie jakaś kokardka czy inna pierdułka. Nie ma co, jak coś znajdziesz, daj linka, podziel się. Też by mi się ładne butki przydały, wstyd pomiatać cały czas w trampkach Na razie poszukam dla siebie czegoś na bardziej płaskim obcasie(wolę swoje nogi bez gipsu), może będzie prościej. Chociaż platforma kusi...
Oczywiście, że się podzielę.
Tylko trochę potrwa to moje szukanie, mam wrażenie, że całą wieczność.
Lady dePressNajemnik
Kiedyś byłam EGL, teraz zmieniam styl na EGA/Steampunk
Lady dePressNajemnik
Mam 152cm wzrostu, lolita była naturalnym wyborem
Teraz, jako Pani Nauczyciel (lol!) i Poważna Nadęta Studentka wolę steampunk/victorian/EGA Taka kolej rzeczy, jak się człek posuwa w latach XD