Społeczeństwo oryginalnych ludzi, trzymających się razem.

Mrok staje się popularny... my jednak zawsze go odczuwaliśmy.

#16 2011-01-07 22:17:24

Lord dePress

Najemnik

Punktów :   

Re: UFO

Szukanie życia pozaziemskiego to bardziej SETI. Od 1999 roku można pomóc dzięki Seti at home. Jako wygaszacz ekranu można pobrać program, który analizuje sygnały z kosmosu. Bo jednak jak się skrzyknie 3 miliony użytkowników internetu to da to w sumie potężną moc obliczeniową.

NASA zajmuje się masą fajnych rzeczy. Np. robią ładne zdjęcia kosmosu i Ziemi.

"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." Brett Weston

#17 2011-01-08 00:48:26

Bruxist

Moderator

Punktów :   

Margot napisał:

A w temacie - ktoś miał jakieś doświadczenia ufokowe? Jakieś migające dyski itd

Tia... W święta byliśmy z Kerozyną u jej rodziców. Kiedy czekaliśmy na autobus powrotny, na niebie nad domem teściów zaczęły przepływać - parami, trójkami - małe okrągłe światełka. W każdej grupie światełka poruszały się z tą samą prędkością, wyglądały dokładnie tak samo. Wszystkie miały pomarańczowy odcień. I wszystkie podążały mniej więcej w jednym kierunku. UFO czy co?

Po jakimś kwadransie uświadomiłem sobie, że to latające lampiony, które podczas ostatniej wizyty w redakcji pokazywała mi Lady DePress. Śmieliśmy się całą drogę do Warszawy.

IV. Pamiętał będziesz dawne dni Black Sabbath i czcił ich nieświętość w tajemnicy.
X. Nie będziesz spał po nocach, albowiem pił będziesz kawę.
XIII. Nie będziesz wyłączał naszej muzyki na życzenie sąsiada, albowiem błądzi on w mroku.

- z XIII Przykazań Kościoła Tiamat

#18 2011-01-08 13:49:15

Marwoaleth

Spragniona bestia

Punktów :   

"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktuje."
Albert Einstein

Tak, fajne zdjęcia robią.
Mnie kiedyś zmylił samolot, idę sobie parkiem, już ciemno, a tu mi coś świeci. I przyznam się że pierwsze co sobie pomyślałam to "Hurraa!!!!Kosmici!!!".

"Tylko we śnie jesteśmy wolni. Na jawie musimy się śpieszyć."
"Strach prowadzi do gniewu, gniew do nienawiści, nienawiść prowadzi do cierpienia..."

http://pencil-and-paper.blog.onet.pl

Stopka forum

RSS