Mrok staje się popularny... my jednak zawsze go odczuwaliśmy.
Wątek o albumach/singlach/dvd itd. które mają się ukazać w tym roku.
Na liście tych oczekiwanych nowa płyta PAIN i album koncertowy Rammstein.
Na razie nie ma o czym zbytnio pisać, bo to dopiero pierwszy tydzień nowego roku, ale mam nadzieję, że z biegiem czasu wątek ten się rozwinie.
Megadeth niby już jakiś czas temu mieli 5 kawałków na nowy album, być może zdążą wydać jeszcze w tym roku. Czekam z niecierpliwością. I może wreszcie Anthrax coś wypuści, bo to co się w tym zespole działo do tej pory żal komentować. A, jeszcze nowa płyta Opeth powinna być! I nie zdziwię się jak Iron Maiden następną koncertówkę wypuszczą, bo to już się u nich robi standard po każdej nowej trasie. Jeszcze się zobaczy co tam Tuomas nowego zmajstruje, ale to już mnie tak jakoś strasznie nie jara. Za to strsznie mnie ciekawi co zrobią panowie z Black Sabbath po śmierci nieodżałowanego Wielkiego Dio. Może znowu 'powrót' jedynego słusznego składu? I wreszcie nowa płyta? Bardzo wątpliwe, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Na razie tyle moich oczekiwań, później się jeszcze zobaczy
Eldhwen napisał:
Za to strsznie mnie ciekawi co zrobią panowie z Black Sabbath po śmierci nieodżałowanego Wielkiego Dio. Może znowu 'powrót' jedynego słusznego składu?
Mała uwaga: skład z Dio grał od jakiegoś czasu pod szyldem Heaven&Hell, ustępując nazwy Black Sabbath "jedynemu słusznemu składowi", cokolwiek by to nie było. (Osobiście uważam, że Ozzy i Dio nie mogą być porównywani, to dwie zupełnie inne jakości...)
Wiem o tym, chodziło mi co teraz zrobią, czy wrócą do nazwy Black Sabbath i zrobią cos z Ozzym bo pod szyldem Heaven&Hell już na pewno nic nie nagrają. Poza tym nie porównuję Dio z Ozzym, bo to by było bez sensu, obaj są świetni i nie do podrobienia
Toteż to było o albumach, a raczej o bliżej nieokreślonych planach wydawniczych, więc to chyba jednak podpada pod temat ;p
Jeden z najpopularniejszych polskich zespołów metalowych, Decapitated, wchodzi do studia, data premiery nie podana. Jak ktoś lubi the most trve necro antichristian black metal to niejaki Varg Vikernes zapowiada nowe wydawnictwo na marzec.
Eldhwen napisał:
the most trve necro antichristian black metal
Ciekawie brzmi, będę musiała obczaić ich piosenki. ;P
Taa.. idealne do ustawienia jako dzwonek telefonu, który przypadkiem zadzwoni na lekcji religii. [/offtop]
28 marca nowy album Within Temptation "The Unforgiving". Tutaj pierwszy singiel:
http://www.youtube.com/watch?v=clK7UTpuuos
Jak dla mnie strasznie radiowy.
Ta piosenka sama w sobie nie jest zła, jest całkiem niezła.
Tylko nie czuć w niej już tego klimatu co w starszych piosenkach. Dla lepszej sprzedaży poświęcili coś co dodawało pewnego smaczku ich muzyce. Głos Sharon jest w tej piosence okropnie popowy, nie jest tak poruszający jak kiedyś. I biorąc pod uwagę to co napisałam wyżej stwierdzam, że to beznadzieja.
Dobra, wiem że odpowiadanie na swoje posty to żenada, ale ktoś musi rozruszać to forum.
21 stycznia miała premierę nowa płyta Sirenii 'The enigma of life'. To już druga płyta z nową wokalistką Ailyn.
Jeszcze się z nią dobrze nie osłuchałam, ale muszę przyznać, że żywiołowość kawałków z tej płyty mnie co najmniej zaskoczyła. Tak wygląda okładka: 
Jeżeli ktoś lubi lżejszą muzykę z klimatem polecam.
Tutaj macie linka do pierwszego klipu:
http://www.youtube.com/watch?v=egxU458ZFuI
http://muzyka.onet.pl/10175,2251759,newsy.html
Czyli nowy projekt panów z osławionej metalliki. I bynajmniej nie nowa płyta studyjna, z tym im się nie śpieszy ani trochę. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja nie jestem zbyt dobrej myśli. Może będzie to coś fajnego, ale ja się spodziewam kolejnej taniej 'zapychajki', bo ludzie i tak kupią wszystko, co związane z metalliką.
Nuclear Blast napisał:
After a long running tour cycle for the last successful PAIN album “Cynic Paradise”, Tägtgren jumped back to HYPOCRISY, released another album and got back on the road immediately. Now with the eighth album coming, PAIN is set to take the world by storm – again! Even if the sound of course remains in the known schemes, “You Only Live Twice” by far is the heaviest and most aggressive effort of the bands history – the death metal roots of the groups mainman can definitely be heard.
Ekhem.. więc Peter dnia 3 czerwca wydaje wraz z zespołem Pain nową płytę "You only live twice". Jak możecie przeczytać będzie ona cięższa od poprzednich wydawnictw. Promuje ją singiel "Dirty woman" : http://www.youtube.com/watch?v=wSdFFougjr0 Szczerze? Nie podoba mi się. To nie ten Pain, któru pokochałam.