Mrok staje się popularny... my jednak zawsze go odczuwaliśmy.
Wylądował w kioskach tuż przed świętami. Macie już? Jak wrażenia?
Osobiście pokręciłem tylko głową nad artykułami o metalach i randkach z "czarnymi chłopakami". Jeśli B2B ma rozbijać stereotypy i promować samodzielne myślenie, to te dwa kawałki były strzałem w stopę - tak złośliwej jazdy na stereotypach dawno nie czytałem. Mam nadzieję, że w najbliższych kilku numerach jakoś to zostanie "odpracowane".
Inne artykuły może poruszę w odpowiednich działach. Niech forum przynajmniej sprawia wrażenie, że coś się na nim dzieje
Generalnie widzę jakieś zmiany. Coś drgnęło. Oby w dobrym kierunku.
EDIT: Z braku odpowiednich działów część artykułów skomentuję jednak tutaj.
W sumie spodobał mi się artykuł o kotach - dość powierzchowny, ale prawdopodobnie jak zawsze była to kwestia edycji, nie lenistwa autora. Zaproponowałem redakcji, żeby od kota pociągnąć cały cykl artykułów o zwierzętach - zaczynając od tych typowo mrocznych, jak nietoperze, pająki, wilki (to temat o wiele szerszy niż wilkołactwo!), a potem stopniowo opisywać te mniej klasycznie mroczne, jak np. niedźwiedź (m.in. ważna istota w wierzeniach syberyjskich czy prasłowiańskich). Na odpowiedź czekam. Podoba wam się ten pomysł? Jeśli tak, to dajcie znać, oprę się na tym przy przekonywaniu redakcji...
Artykuł o mandze - w sumie znowu jest to wstęp do tematu, ale można zrozumieć - kwestia objętości. I tak jest duży jak na dotychczasowe standardy B2B.
Ostatnio edytowany przez Bruxist (2010-12-29 02:04:00)
Muszę przyznać, że przed Świętami przegrzebałam kilka kiosków, ale nowego B2B nie znalazłam nigdzie, nawet w Empiku, gdzie zazwyczaj było co najmniej kilka egzemplarzy.
Co do pomysłu z pociągnięciem dalej tematów zwierzęcych - podpisuję się pod tym obiema rękami.
MarwoalethSpragniona bestia
Ja nowego jeszcze nie dorwałam. A co do artykułów o zwierzętach-jestem na tak!
Cheyenne napisał:
Muszę przyznać, że przed Świętami przegrzebałam kilka kiosków, ale nowego B2B nie znalazłam nigdzie, nawet w Empiku, gdzie zazwyczaj było co najmniej kilka egzemplarzy.
Co do pomysłu z pociągnięciem dalej tematów zwierzęcych - podpisuję się pod tym obiema rękami.
tak właśnie. Przeczesałam 2 empiki, kilka większych kiosków w marketach i kiosko-księgarnie również. Wszędzie leży stary numer.
A pociąganie tematu zwierzęcego też mi bardzo odpowiada
Też nie mogłam znaleźć tego numeru w żadnym sklepie czy kiosku. ;(
Bruxist myślę, że te Twoje artykuły o zwierzętach będą bardzo ciekawe.
O ludzie, a ja myślałam że tylko na śląsku taka susza. Empik przeczesałam, kolporter i inmedio-nic. Trudno. Jestem w końcu w Białymstoku, poszukam, tu zawsze był w byle kiosku. Jestem ciekawa tego numeru, jak tylko znajdę-kupię.
"Kocham cię", wyszeptał. Jej serce waliło jak szalone gdy wrzucał je do słoika z formaliną.
Paint the man, cut the lines. Paint the man, cut the lines...
Witam..
Noo cóż.. trochę dziwne, żeby tydzień po wejściu do kioskow numeru nigdzie go nie było. Chyba jak każdy przeczesałam najbliższe miejsca, w którym mógłby by być numer, a tu - nic. Wcześniej były dokładnie na dzień.
No cóż, ja jestem za zwierzętami, tylko te pająki.. mam fobię niestety ; <
somberbloodydayNowonarodzony
Ja jeszcze nie byłam nawet na poszukiwaniach. w NOWY ROK wszystko pozamykane. Jeżeli wszyscy mówią, że gazet nie ma to już się obawiam czy u mnie będą!
A zwierzęta... Super pomysł trzeba wypróbować. Taka gazetka na pewno będzie się sprzedawała jeszcze lepiej niż teraz, choć to trochę smutne. Trzeba zwiększyć nakład!
Jak dla mnie to, że b2b nie ma w żadnym kiosku (jak na razie dużo na to wskazuje) jest lekko podejrzane. Co więcej, na stronie gazety poprzedni numer figuruje jako bieżący. No ale cóż, trzeba czekać, może cosik się wyjaśni lub numer pojawi się w sprzedaży.
Ostatnio też zmienili ten na stronie po jakimś czasie, z tego co pamiętam.
W Białym też nie mogłam znaleźć. Dziwne. Wydawało mi się, że magazyn nieźle się sprzedaje.
"Kocham cię", wyszeptał. Jej serce waliło jak szalone gdy wrzucał je do słoika z formaliną.
Paint the man, cut the lines. Paint the man, cut the lines...
Może wcale nie ma tyle nabywców, jak mogłoby się wydawać... Jeszcze dwa tygodnie temu widziałam w empiku niesprzedane egzemplarze ostatniego numeru. Wygląda to trochę, jakby nie było zainteresowania. Albo jakby bardzo powoli się ono rozwijało i nie wszędzie objawiało.
Ostatnio edytowany przez Cheyenne (2011-01-01 22:29:16)
Też widziałam niesprzedane egzemplarze. Może to dlatego, że dodatki się powtarzają...
Nie rozumiem tylko dlaczego nowy numer ma takie opóźnienie. Nigdy nie miałam problemów z kupnem, a teraz... ehh.. szkoda gadać.
Hm, ja również wszystkie kioski przeczesałam, empiki...poza tym, byłam na stronie czasopisma i tam dalej jest stary numer jako obecny. Może pomylili się coś i będzie 22 Stycznia, bo w końcu jest jako numer już ze 2011...
Co do zwierząt...sama interesuję się nimi, właśnie jaką odgrywały rolę w wierzeniach, obrzędach...
Ludzie byli brutalni, zwłaszcza w Indiach, co do zwierząt...O_o
Aurella napisał:
Ludzie byli brutalni, zwłaszcza w Indiach, co do zwierząt...O_o
Ludzie zawsze będą brutalni, nie tylko wobec zwierząt Aurella.
A co do gazety.. też myślę, że to jakaś pomyłka. Ale mogli dać o tym znać czy coś, a nie tak trzymać w niepewności.
Emily PuppetNowonarodzony
Ja bardzo chcę kupić nowy numer ale jest 3 stycznia a go nie ma może faktycznie będzie 22 stycznia?Bo ja szukałam wszędzie! W empikach, na allegro, w kioskach i nikt go nie miał w ogóle ten numer nie przyszedł! A szkoda bo mimo iż nie był najlepszy to jednak jakaś odmiana.