Mrok staje się popularny... my jednak zawsze go odczuwaliśmy.
Wiem, wiem, że miałam już sobie dać spokój, ale taki ładny plakacik Victorii dali... Jeszcze tylko jednego pionowego mi brakowało do pełnego szczęścia, i proszę. Zatem wybuliłam dziesięć zeta (Przyznam, że bym za sam plakat tyle dała*fangirl scream*) no i co dalej?
Dodatki: się tym razem nie popisali, bo dorzucili po prostu 2 losowe z poprzednich numerów. Trudno. A plakaty dwa jednak - jeden nowy, drugi z wcześniejszych.
Otwieramy i widzimy... Halloweenową Nemi, trochę badziewia na początek, jak zwykle(swoją drogą sporo o koncertach, ale tu się na pewno fani orientują, więc nie wypisuję). Artykulik o emo... no dobra, nieważne. Halloweenowy makijaż, dobra, nie jest źle, szkoda że zdjęcia chyba z internetu.
Pasje czarnych marzycieli, czyli co robić, żeby fajnym być(tzn tr00). Psychotest, następny psychotest, jakieś cuś o reinkarnacji, artykuł o Nightwish, wywiad z Apocaliptycą... A i, jeszcze trochę niezapomnianych rysunków od czytelniczek, w tym jeden z jakiejś animy(swoją drogą ciekawe, jak to się tam znalazło - bubel autorki listu czy poprawka redakcji?) No i tyle. Inaczej mówiąc przerzuciłam i gazeta wylądowała na stosie jej podobnych. Najwyżej parę miejsc, na których można zawiesić oko, a potem długo, długo nic...
Wybór-brać czy nie brać-pozostawiam wam.
"Kocham cię", wyszeptał. Jej serce waliło jak szalone gdy wrzucał je do słoika z formaliną.
Paint the man, cut the lines. Paint the man, cut the lines...
W tym numerze bardzo podoba mi się okładka i oczywiście jako zmiany banner w kolorze dyni, w sam raz na Halloween. W artykule "HOT na jesień" można by dodać daty najbliższych koncertów, jakie będą odbywać się na terenie Polski, ale Zmierzchowe fakty można było sobie już podarować. W końcu to Back to Black o wszystkim po trochu, a nie co numer coś o Sadze. Komiksy jak zwykle świetne! Artykuł o emo ciekawy, co numer można by poruszać temat jakiejś z subkultur. W Pasjach czarnych marzycieli urzekło mnie zdjęcie :applause: Testu jak zwykle nie rozwiązałam, bo wiadomo, że to nie jest prawda.. za Szkołę rysunków biorę się w przyszły weekend. Wędrujące dusze zaciekawiły mnie po przeczytaniu wstępu na niebieskim tle, dziś zamierzam to przeczytać całe
a informacje o Nightwish trochę dziwnie podane, mogli dodać jedno stare zdjęcie całego zespołu, a drugie już z Anette. Przez Małą czarną stronę jak zwykle poznaje dużo nowych stron z mrocznymi ciuszkami, a tu duży plus. Wywiad z Apo dobry, mroczna księgarnia podała ciekawe książki, urywki już czytałam w internecie i jak znajdę czas zamierzam kupić jedną z tych książek
Poczta B2B: Uwielbiam pracę Agaty :heart: O prezentach się nie wypowiadam, choć kupiłam z tymi przypinkami i mam fajowe oczy na kostce
I w przyszłym miesiącu będzie coś o Linkin Park :applause: a woalkę mam podobną tylko w kropki i mam dłuższy tiul też w kropki. Jak zwykle się rozpisałam...
Ja jestem twarda, i nawet plakaty panny Frances ani artykuł o moim ukochanym Nightwishu nie skłoni mnie do ponownego kupienia B2B. Tym bardziej, że mała jest szansa, iż redakcja w tekście o zespole zawarła cokolwiek więcej niż to, co już wiem. A plakat wolę znaleźć w necie i kupić nawet za więcej kasy, ale za to na normalnym, a nie drącym się w rękach papierze.
Przejrzałam sobie skany niektórych artykułów na stronie gazety. I widzę, że nic a nic się nie zmieniło na lepsze.
A nie, przepraszam. Rozbawił mnie podpis nad albumami NW. "Okładki niektórych płyt Nightwish". Wreszcie nie ma błędów! Święto! Nie wierzę, żeby to było wynikiem mojego krytycznego listu, którego pewnie nawet nikt nie przeczytał, ale satysfakcja pozostaje (zjechałam w nim redakcję za ignorancję i podobny, ale błędny, podpis nad płytami WT).
Natomiast prezenty w tym numerze to totalna żenada. Za takie pozbywanie się resztek i niepotrzenych śmieci moim kosztem to ja dziękuję.
Mógłby mi ktoś napisać coś więcej na temat tej (o, zgrozo!) "mrocznej księgarni" ?
Pozdrawiam i z ciekawością czekam na inne opinie.
Lady dePressNajemnik
Droga Cheyenne, artykuł o NW popełniłam ja (choć nie obyło się bez edycji... prawa Redakcji). Nie wiem, czy zawarłam cokolwiek nowego, czego byś nie wiedziała o zespole. I Ty też się nie dowiesz, skoro nie przeczytasz.
Jeśli chodzi o "poprawianie" lub "niepoprawianie się" b2b to, że pismo niemal podwoiło swoją objętość, to przecież taka drobnostka, nie?
Listy się czyta, o czym wspominałam i wspominać będę. Tak samo znowu gorąco Was zachęcam do spamowania skrzynki back'a, bo skąd inaczej Redakcja ma wiedzieć o czym chcecie czytać, co Wam się podoba, a co jest żalowe!
Zastanówcie się. Zawsze łatwo po prostu skrytykować. A o ile fajniej wyciągnąć rękę i pomóc w tworzeniu! (Wiem, bo sama zaczęłam współpracę z b2b od listu z krytyką)
Zanim spalicie kukły z moją podobizną, zastanówcie się chwilkę, czy nie mam racji.
Z "mrocznej księgarni":
Nefilim - Thomas Sniegoski
Odnaleść swą drogę - Aleksandra Ruda
Wampy, Wampiry - Lucienne Diver
Wywiad z wampirem - Anne Rice
wiedźma.com.pl - Ewa Białołęcka
Opisałabym, ale nie chce mi się - wybacz!
Mogę zeskanować któryś artykuł, jeżeli chcesz, Cheyenne.
Muszę się zastanowić nad napisaniem jakiegoś listu, ot, choćby i dla picu. Możliwość podsyłania tutoriali jest dalej dostępna? Może jak wreszcie znajdę chwilę czasu... Pomysłów też trochę mam, zwłaszcza na "paranormalne" artykuły, bo ostatnio siedzę w tej tematyce.
"Kocham cię", wyszeptał. Jej serce waliło jak szalone gdy wrzucał je do słoika z formaliną.
Lady dePressNajemnik
Margot: pisz i wysyłaj. Jak się spodoba, to dadzą Ci znać. Jak nie, to będziesz miała satysfakcję, że coś zrobiłaś i próbowałas, nie?
No tak, trzeba próbować i takie tam. Ale najpierw trzeba ruszyć tyłek z krzesła i zabrać się do roboty :]
A, miałam jeszcze podpytać. Jest taka opcja, żeby przyjęli/wydrukowali/czy coś w tym rodzaju napisany przez czytelniczkę artykuł?
Lady dePressNajemnik
Moje artykuły drukują. Więc odpowiedź brzmi: TAK!
Dzięki wielkie :]
Lady dePressNajemnik
Niezamaco :3
Myślę, że b2b ma potencjał i jeśli pomożemy Redakcji, to będziemy miały coś, co z przyjemnością będzie się czytało, a nie takiego frankensteina jak na początku. Trzeba tylko trochę czasu, dobrej woli i zrozumienia, że back musi być choć troszkę komercyjny żeby się utrzymać.
No, powiedziałam.
Trzymam kciuki za Wasze pisanie
dla plakatu VF jestem w stanie kupić ten numer. A ten drugi to siakiś losowy? Bo mi się marzy ten z pierwszego numeru no ale skąd ja mam wiedzieć, ze to będzie akurat ten jak to zafoliowane jest : o
a co do tego, że dają stare prezenty to jak dla mnie ok - kolejne koraliki do biżuterii własnej produkcji : P
Heh U mnie jest ten poziomy z blondynkiem(ciacho, żal że nie mam gdzie powiesić poziomego), wilczkiem i Pattisonem po drugiej stronie. Może jeszcze ktoś dopisze, jaki ma, to dojdziemy, czy losowo :p
Lady dePress napisał:
Droga Cheyenne, artykuł o NW popełniłam ja (choć nie obyło się bez edycji... prawa Redakcji). Nie wiem, czy zawarłam cokolwiek nowego, czego byś nie wiedziała o zespole. I Ty też się nie dowiesz, skoro nie przeczytasz.
Jeśli chodzi o "poprawianie" lub "niepoprawianie się" b2b to, że pismo niemal podwoiło swoją objętość, to przecież taka drobnostka, nie?
Listy się czyta, o czym wspominałam i wspominać będę. Tak samo znowu gorąco Was zachęcam do spamowania skrzynki back'a, bo skąd inaczej Redakcja ma wiedzieć o czym chcecie czytać, co Wam się podoba, a co jest żalowe!
Zastanówcie się. Zawsze łatwo po prostu skrytykować. A o ile fajniej wyciągnąć rękę i pomóc w tworzeniu! (Wiem, bo sama zaczęłam współpracę z b2b od listu z krytyką)
Zanim spalicie kukły z moją podobizną, zastanówcie się chwilkę, czy nie mam racji.
Uch, dzięki za lekkie przystopowanie. Przeczytałam swój post jeszcze raz i taki... niefajnie zrzędliwy mi się wydał Za co przepraszam.
Jeśli chodzi o artykuł o NW - cieszę się, że jest Twojego autorstwa. Uspokaja mnie fakt, że wziął się na niego ktoś, kto dobrze zna się na rzeczy
Objętość się podwoiła? Hm, to mnie szczerze zaskoczyło (miałam najnowsze B2B w rękach, gdy zastanawiałam się na kupnem, ale różnicy nie zauważyłam). W takim razie może minie jeszcze trochę czasu i gazetka spoważnieje?
Jeśli o mnie chodzi, żadnych kukiełek nie zamierzam palić
Katja, dziękuję bardzo za wypisanie książek!
Margot, jeśli byłabyś taka miła... Prosiłabym o artykuł o Nightwishu i wywiad z Apocalypticą (tak sobie offtopnę - ich koncert w Wawie był świetny! )
Ostatnio edytowany przez Cheyenne (2010-10-26 20:38:11)
Lady dePressNajemnik
Peace!
Krytyka jest bardzo mile widziana, byle by była z sensem, ne?